НОВИНИ


И Дянков поиска референдум

26 5624 04.02.2013
И Дянков поиска референдум
Симеон Дянков

На миналия въпросът бил глупаво зададен. Световно издание пък предложило на нашия вицепремиер да напише книга за европейската криза.



В България трябва да има референдум за екологията и безработицата, а на миналия референдум на 27 януари въпросът беше глупаво зададен, съобщи в Ловеч финансовият министър Симеон Дянков.

Основната тема, която вълнува българите, е безработицата и как да се справим с нея; тя е проблем №1 и в Европа, където има 28 милиона безработни, като само за миналата година те са се увеличили с два милиона. През последните 4-5 години в Европа е имало много сбъркани политики и затова изоставаме зад останалия свят, смята още Дянков.


Миналата седмица той получил предложение от световно издание да напише книга за европейската криза, продиктувано от коментарите му през последните години, ако имаше добри експерти и ако политиците по-бързо решаваха очевидни неща, ако Папандреу в Гърция си беше свършил правилно работата, кризата в Европа щеше да свърши още в края на 2010 г. Политиците доста се замотаха и в Брюксел, и в няколко други държави, и затова Европа е 5-6 години в криза, в Щатите и в Азия тя мина отдавна, добави той и каза, че когато е станал финансов министър през юли 2009 г., от 27 финансови министри петима са били икономисти или финансисти, останалите са били политици.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама