НОВИНИ


Хванаха нелегални африкански имигранти на Елхово

0 6431 07.02.2013
Хванаха нелегални африкански имигранти на Елхово

Гранични полицаи от Елхово задържаха 25 нелегални имигранти, 19 от които африканци. Служителите получили сигнал от местен жител, който забелязал голяма група непознати в района на с. Лесово.



Граничен автопатрул задържал първо 11 души – 9 мъже и 2 жени, съобшиха от Гранична полиция. Малко след това отново в покрайнините на селото са хванати още 5 човека – 4 мъже и една жена. По-късно в с. Малко Кирилово са задържани още двама мъже от същата група.

16 от всичките са африканци, без документи за самоличност, има по един гражданин на Афганистан и Еритрея. Повечето от африканците заявили, че са от Мали, но според разследващите те използват ситуацията в тази страна, за да поискат бежански статут.

Станало ясно, че крайната цел на голяма част от групата е Франция. Пред граничните полицаи някои разказали, че пристигнали в Турция с кораби. Една част от групата била сформирана в Истанбул и тръгнала към България с микробус. Преди турско-българската граница те се срещнали с другата част, която имала водач. Той ги отвел до границата и ги изоставил.

В сряда граничните полицаи от Елхово са задържали още 3-ма африканци без документи. Единият заявил, че е от Мали, двама – от Того. В Свиленград са задържани и четирима нелегални имигранти без документи, представящи се за палестинци.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама