НОВИНИ


Дянков вдига минималната заплата

41 5373 09.02.2013
Дянков вдига минималната заплата

През месец април ще стане ясно дали ще има увеличение на минималната работна заплата. Това съобщи по време на посещението си в Кърджали вчера министърът на финансите Симеон Дянков.



По думите му дали и с колко ще се вдигне минималното трудово възнаграждение зависи от изпълнението на бюджета. Според Дянков има възможност тя бъде повишена над сегашното ниво от 310 лева.

Увеличението на учителските заплати ще е между 11,5 и 12%, допълни още Дянков. Парите са заложени в бюджета, а конкретният размер за всяко училище и община зависи от преговорите на тристранните съвети по места. Работещите в образованието и културата ще получат увеличените си заплати до края на февруари, посочи вицепремиерът.

В Кърджали Дянков обеща пари за благоустрояването на Перперикон по два проекта. До края на месеца излиза постановление за финансирането му с още няколко важни обекти, сред които и варненските римски терми.

Единият от проектите се финансира с европейски пари, а другият – от държавния бюджет. Ето, това е илюстрация, че ние не делим общините на „наши“ и „опозиционни“, подчерта финансовият министър.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама