НОВИНИ


Шефът на ЧЕЗ неоткриваем, комисията на Яне Янев се чуди как да го привика

85 6399 12.02.2013
Шефът на ЧЕЗ неоткриваем, комисията на Яне Янев се чуди как да го привика

Парламентарната анкетна комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта, която е водена от Яни Янев, не може да се свърже с шефа на ЧЕЗ, за да го покани на разговор в парламента.



Експертите на Комисията изпитали огромно затруднение да се свържат с шефовете на Управителния и Надзорния съвет на „ЧЕЗ България“, за да изяснят дали Петър Докладал и Томаш Плескач са получили уведомлението за изслушване в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Оказва се, че единственият номер, с който можели да се свържат сътрудниците на комисията, е националният телефон за работа с клиенти 0700 10 010.

Те са се сблъскали и с друг парадокс, секретарката на и.д. председател на ДКЕВР е била потърсена за съдействие от Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта с цел да предостави координати на ЧЕЗ, чрез които ДКЕВР осъществява комуникация и контрол, и се оказало, че имат само един телефон, на който никой не отговаря.

Срещата, която ще се проведе на 14 февруари, четвъртък, от 14.00 часа в зала „Запад” на Народното събрание, все пак ще бъде изслушано ръководството на „ЧЕЗ България“ ЕАД, съвместно с председателите на ДКЕВР, Комисията за защита на потребителите и Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

По-късно от служители в ЧЕЗ представителите на комисията са успели да разберат, че все пак в „ЧЕЗ България“ вече са получили писмата и ще се явят на изслушването в парламента.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама