БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


2 млн. лв. влагат в летище София

2 5659 12.02.2013
 2 млн. лв. влагат в летище София
Ивайло Московски

Близо 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани за разширението на летище София, оповести министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при началото на строителните дейности на пътническата галерия на Терминал 2.



През последните години големите летища в България се развиват с много добри темпове. Открита беше новата контролна кула на столичния аеропорт и реновираната писта на летище Варна, след няколко месеца предстои да бъдат открити и новите терминали на летищата Варна и Бургас, осведоми Московски. Пример за развитието на сектора било и желанието на компания от ранга на Луфтханза Техник да съсредоточи голяма част от дейността си за Европа в нашата страна.


Разширението и реконструкцията на Терминал 2 на летище София е поредният проект в областта на авиацията, който ще допринесе за развитието на сектора. Строителството е свързано с удължаването на пътническата галерия в северна посока и обособяването на 4 изхода, като ще се запази архитектурният образ на терминала и ще се обърне особено внимание на движението на трудно подвижни хора. Причината за разширението на галерията е непрекъснатото увеличаване на броя на пътниците и необходимостта от тяхното по-качествено и по-бързо обслужване, каза министър Московски.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама