НОВИНИ


Станишев разбирал гнева на хората

78 5767 12.02.2013
Станишев разбирал гнева на хората
Сергей Станишев

Отговорността за действията на монополистите носи действащото правителство. То било неадекватно, констатира червеният шеф.



За парламентарна анкетна комисия, която да провери дейността на електроразпределителните предприятия, изпълнението на приватизационните договори, ценообразуването, оценката на извършените разходи от дружествата ще настояват от БСП. Информацията дойде след заседанието на Изпълнителното бюро на социалистите.

Лидерът на БСП Сергей Станишев съобщи, че протестите срещу високите сметки за ток и парно отопление означавали, че хората нямат доверие в държавата и в институциите, които трябва да осъществят ефективен контрол върху дейността на монополистите. Отговорността носело действащото правителство.

Разбирам гнева на хората, реакцията на правителството е абсолютно неадекватна, каза Станишев, според когото съчетанието от замразени доходи и липса на контрол върху монополите водело до непоносими сметки за ток и парно.

Лидерът на БСП поиска още шефът на ДКЕВР да се избира от парламента, за да има ефективен парламентарен контрол върху регулатора.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама