НОВИНИ


Нов свидетел по делото "Белнейски": Иширковеца е психопат

2 6898 19.02.2013
Нов свидетел по делото "Белнейски": Иширковеца е психопат
Лазар Колев, признатият за убиец на сестрите Белнейски

Иширковеца е абсолютен психопат. Това каза пред съдиите новият свидетел по делото “Белнейски” Ангел Атанасов по адрес на възловия свидетел Владимир Славов – Иширковеца.



По думите на Атанас Атанасов - Владимир Славов – Иширковеца не е спирал с престъпленията до ден днешен. Ключовият свидетел по делото "Белнейски" Владимир Славов - Иширковеца е натопил Лазар Колев за убийството на двете сестри според новия свидетел Ангел Атанасов - бивш затворник, който е лежал 18 години зад решетките.

46-годишният Ангел, който беше призован като свидетел от защитата на единствения досега обвиняем за убийството на сестрите Белнейски - Лазар Колев, уточни, че Иширковеца е имал някаква облага, за да посочи Лазар като извършител на престъплението.

Според Атанасов, Славов е получил работа в затвора и по този начин е имал възможност да намали присъдата си, тъй като два дни работа се смятат за 3 излежани.

Иширковеца отрече да е получавал каквито и да е облаги. Той повтори, че е сигурен, че Лазар Колев е убиецът и е имал помагач, който е участвал във взимането на сестрите на автостоп.

Новият свидетел бе пазен в тайна от адвокатите на Лазар Колев до последно, защото се страхувал за безопасността си, но на последното заседание на 29 януари съдът ги задължи да разкрият името му писмено до 4 февруари.

С присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд, на Колев е наложено наказание “доживотен затвор без замяна”. Той е признат за виновен за това, че на 28 януари 2006 година, с цел да бъдат прикрити други престъпления - изнасилване и блудство, за които също е признат за виновен, с особена жестокост умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Лазар Колев е осъден да изплати на родителите им обезщетение за претърпени морални вреди по 100 000 лв. за всяка от пострадалите – общо 400 000 лв. Делото се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама