НОВИНИ


Алексей Петров - организатор на провокаторите?

33 7977 21.02.2013
Алексей Петров - организатор на провокаторите?

Мъж в близкото обкръжение на подсъдимия като тартор на престъпен Октопод Алексей Петров е бил засечен като един от провокаторите на протеста във вторник вечерта.



Именно заради провокатори се стигнало и до сблъсъка между протестиращи и жандармерия на столичния Орлов мост, категорични са полицаите, които охранявали протеста, научи "24 часа" от източници в МВР. Шефът на Столичната полиция старши комисар Валери Йорданов съобщи, че провокаторите не са действали хаотично, а са били организирани от някого. В момента се прави проверка, за да се установи кой стои зад тези действия.

Полицията е задържала 25 души заради счупени витрини и автомобили и обърнати кофи за боклук. Повечето били криминално проявени.

“В протеста, много добре режисирано, бяха внедрени определени лица, които проявиха тази агресия във вторник вечерта. Бездействието на полицията в този момент щеше да доведе до много по-тежки поражения за столицата и щяха да пострадат много невинни хора. Затова полицията беше изключително премерена”, заяви вицепремиерът Цветан Цветанов след заседанието на Министерския съвет.

Той посочи, че действията на полицията са били в рамките на закона и дори униформените охранявали протестиращите без оръжия, за да нямало спекулации после. “Няма да позволим справедливите искания на протестите да бъдат опорочени от криминални структури”, отсече Цветанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама