НОВИНИ


Гамизов: Президентството беше подарък за Плевнелиев

24 8885 24.02.2013
Гамизов: Президентството беше подарък за Плевнелиев
Стефан Гамизов Нова телевизия

Финалният подпис за ТЕЦ Марица 1 е на ведомството на Росен Плевнелиев, докато беше министър на регионалното развитие и благоустройството.



Това заяви в студиото на “Всяка неделя” енергетикът Стефан Гамизов.

Според него президентството е подарък за Росен Плевнелиев. Гамизов бе категоричен, че англичанинът Питър Лидгоу е човекът, който задкулисно определя политиката в България. “Да направи Плевнелиев президент е лесно – с влияние”, уточни той. Литгоу използвал влиятелни хора във Вашингтон, а нещата не опирали в родни главорези, смята той.

“Плевнелиев има ограничен капацитет, той виси на фалшив рекламен образ”, акцентира той. По думите му президентът крепял модел на “белите якички – корпоративни престъпления, а България е рай за такива престъпления”. “Политиците ни са изцяло зависими от чуждите посолства у нас, които като скръцнат със зъби, политиците веднага лягат на килимчето”, смята анализаторът.

“Кръгът Дянков, Трайчо Трайков – това е един клъстър от момчета, които искат да се харесат на западната корпоративна практика”, заключи Гамизов.

Той акцентира, че след като “не е станало служебен премиер да е Дянков, не е станало и да е Кристалина Георгиева, сега ще търсят някой титулосан много, някой, който няма да върши нищо, за да се тушира народното недоволство”, смята Стефан Гамизов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама