НОВИНИ


Скандалният Ашин Асан плаши да се пали със семейството си

27 7546 27.02.2013
Скандалният Ашин Асан плаши да се пали със семейството си
Ашим Асан празнува излизането си от затвора Любен Баков, в. „Марица”

Спасители от всякакви институции са мобилизирани пред президентството. Поводът е заканата на скандално известният пловдивчанин Хашим Асан да се самозапали заедно с осемчленното си семейство. До него дежурят пожарна, линейка и полицаи.


Асан заявява, че ще драсне клечката на децата и внуците си. За намерението си Асан дори е поискал разрешение от кмета на София Йорданка Фандъкова. Асан е недоволен от реда в Пловдивския затвор, където твърди, че има корупция и се оплаква също от политически тормоз. Кой точно го тормози обаче не е ясно.

 

Хашим Асан е председател на фондацията „Нов път”. От години той е в епицентъра на скандали около мюфтийството в Пловдив и вакъфските имоти.

До неотдавна излежава присъда в Пловдивския затвор за нанесен побой над белгийски гражданин пред очите на съпругата му. В затвора с него лежи и синът му Фаик, който също участвал в побоя.

 

Ашим Асан влезе в медиите и с „бомбата”, че разпознал помагача на атентатора на Бургаското летище миналата година. Според Асан това бил помак, който живее в родопско село и посещавал циганския квартал „Столипиново” в Пловдив. Там го засякъл и бдителния Асан.

 

Неотдавна над 50 души подадоха оплаквания в 4-то РПУ в Пловдив срещу Асан и синът му. Поводът са поредни скандали и батални сцени, предизвикани от двамата пред джамята в града. Наложила се намесата на полиция и жандармерия, за да бъдат усмирени баща и син. Мюсюлмани от града под тепетата обвиниха МВР, че не предприема мерки срещу Асан. Наложи се лично вътрешният министър Цветан Цветанов да успокоява духовете и да гарантира, че властта не опъва „чадър” над скандалният Асан.

 

Районният мюфтия Осман Хилми пък призна пред журналисти, че се страхува за живота си заради Ашив Асан и синът му.

На 26.10.2012 г. със зурни, тежки кючеци и разревани роднини е посрещнат Ашим Асан на излизане от затвора, където лежа за побой. Свободата Асан празнува на отрупана с пиене и ядене маса, а пред журналисти обяснява защо е седнал на трон. „Нормално е, защото все пак съм император на всички турци в България. Много тържествено, хората ме уважават. Пишете , че моето освобождаване е трета серия от "Междузвездни войни"- "Завръщането на джедая". Предстои "Империята отвръща на удара"!

Днес отнов Ашим Асан е медиен герой чрез заплахата да се самозапали и да запали осемчленното си семейство, между които и невръстни деца.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама