НОВИНИ


Лиляна Павлова зарадва Борисов с новини за АМ "Струма"

13 6426 27.02.2013
Лиляна Павлова зарадва Борисов с новини за АМ "Струма"
Mинистърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова

Здравословното състояние на премиера в оставка Бойко Борисов се било подобрило след като чул добри новини около строителството на магистрала "Струма", се похвали министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова, която го посети в болницата тази сутрин, съобщи самата тя пред журналисти.



Тя докладвала каква е ситуацията по реализацията на инфраструктурните проекти, а Борисов останал много доволен.

"Ние сме изключително отговорни хора и въпреки че сме в оставка, работим и полагаме всички усилия работата да продължи по най-добрия начин. Той се чувства по-добре днес. Когато отидох да му занеса новините за напредъка на ЛОТ 1, за сключването на договора за ЛОТ 2 и писмото от комисар Ханс, с което се одобрява апликационната форма, това допълнително подобри здравословното състояние на министър-председателя", заяви Лиляна Павлова.

Европейската комисия вчера официално и окончателно одобри цялата апликационната форма за изграждането на магистрала „Струма" в ЛОТ 1 и 2, строителството и проектирането на ЛОТ 3, каза Лиляна Павлова.  

„Проектът е на стойност 670 млн. лв. и най-важното е, че над половин милиард чрез европейско съфинансиране от Европейския кохезионен фонд вече са факт и са потвърдени. Одобрението на тази апликационна форма е дългоочаквано. През последните дни се беше задържала в Европейската комисия", посочи министърът в оставка Павлова.

„Аз бях на инспекция на ЛОТ 1 преди една седмица. Видях изключително добър напредък. Поне към днешна дата, на ЛОТ 1 има спазване на абсолютно всички графици, работа извън предвидения срок, така че участъкът да бъде пуснат предсрочно. Нямаме основание за притеснение", посочи Лиляна Павлова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама