НОВИНИ


Кристалина Георгиева няма да става премиер

12 5892 07.03.2013
Кристалина Георгиева няма да става премиер
Еврокомисарят Кристалина Георгиева

Еврокомисар Кристалина Георгиева няма да бъде служебен премиер. Росен Плевнелиев отрече да е предлагал поста на комисар Кристалина Георгиева с думите: „Тя ще продължи да изпълнява ангажиментите си тук. Нейната работа е изключително важна за България".



Това стана ясно в края на работното посещение на президента Росен Плевнелиев в Брюксел, предаде БНР.

Служебното правителство в пълния му състав ще бъде обявено навреме в конституционно определените срокове, заяви Росен Плевнелиев по повод информациите, че не успява да намери служебен премиер.

За самия служебен кабинет Росен Плевнелиев добави: "В България има достатъчно професионалисти, които могат да поемат отговорност и да свършат работа в този момент и това ще сторя. И се надявам на тях да им бъде даден шанс, най-добронамерено, така както на всяко правителство се дава, да могат да си свършат работата поне в първите 100 дни.

Служебното правителство ще си свърши работата така, че България да премине нормално през този преход, увери държавният глава. Според него обаче по-важно ще е следващото правителство, което трябва да има широка подкрепа и да бъде готово за реформи и тежки решения.

"Важно е то да е стабилно. Важно е 42-то Народно събрание да има политическата воля да изгради истинско, гласувано от народа, легитимно, силно правителство и оттам нататък да се решават проблемите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама