НОВИНИ


Политолози и журналисти: Плевнелиев има златен шанс в момента

24 5784 08.03.2013
Политолози и журналисти: Плевнелиев има златен шанс в момента
Росен Плевнелиев

Чака се последният момент за изваждане на премиер от ръкава на президента, за да не го смажат медиите. У нас големият проблем е бедността. Пари трябва да се раздадат на хората.



Политическите елити решават грешна задача, а шансът служебният кабинет да управлява дълго, не е голям, коментира политологът Д. Аврамов по БТВ. Да те споменат за премиер би трябвало да е нещо престижно, но явно става така, че, когато те спрягат за премиер, явно няма да станеш, коментира той една стара фраза.

Емил Спахийски обясни, че в България има страх, че ако огънят на медиите се насочи срещу теб, има опасност да те размажат. За това говорел и опитът с ВСС и изваждането на всичко мръсно, така че кариерата спира завинаги. Затова се чакал последният момент за изваждане на премиера от ръкава. Затова и Плевнелиев казвал, че му отстрелвал кандидатите. 

Най-хубавото нещо в момента е, че президентът е сам и носи цялата отговорност; в момента той действа адекватно и ако успее да назначи добър служебен кабинет, ще реши кризата на първа стъпка. Втората ще бъде, ако има стабилен кабинет след една година. Но обществото и протестиращите в момента са тези, които не искат да стане това, добави още Аврамов. 

Спахийски каза, че президентът в момента има исторически шанс. Навремето П. Стоянов състави кабинет от СДС и не излезе от сянката, че е от тази партия, докато Плевнелиев има златният шанс неговите хора да му обърнат гръб.

Най-сериозният въпрос е, че в последните години у нас няма политика на доходите, каза Д. Аврамов. Ние не сме просто една от бедните страни в ЕС, а сме неконкурентни на световния пазар с изключение на евтина работна ръка на IT сектора. 

Пари трябва да се раздадат на хората, категорични бяха всички. Дори да стане Гърция, голяма работа!
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама