НОВИНИ


До обед - смяна на карула на властта

10 5563 13.03.2013
До обед - смяна на карула на властта

Новият служебен премиер Марин Райков ще встъпи в длъжност с указ на президента Росен Плевнелиев днес, 13 март. Церемонията ще се състои в 10 часа в Министерски съвет.



Новият служебен министър на културата Владимир Пенев ще бъде посрещнат в Министерството на културата веднага след приключването на церемонията за встъпване в длъжност на служебното правителство. След края на събитието министърът на културата в оставка Вежди Рашидов и министърът на културата в служебното правителство Владимир Пенев ще пристигнат заедно в зала „Колегиум” на 6-ия етаж в Министерството на културата.

От 10.30 часа в Централно фоайе на Министерство на земеделието и храните министърът в оставка д-р Мирослав Найденов ще предаде кабинета на служебния министър на земеделието проф. Иван Станков.

От 11 часа в зала „Тържествена” в Министерството на отбраната ще се състои официалната церемония по предаване и приемане на поста „министър на отбраната”. Досегашният министър Аню Ангелов ще предаде поста на Тодор Тагарев, министър на отбраната в служебното правителство.

От 11 часа в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията министърът в оставка Ивайло Московски ще предаде управлението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на новоназначения служебен министър Кристиян Кръстев.

Около 11 часа в залата на IV етаж в Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще се проведе церемония по предаване на поста министър на регионалното развитие и благоустройството. Досегашният министър Лиляна Павлова ще предаде поста на Екатерина Захариева, която освен министър, става и вицепремиер.

От 11 часа в сградата на Министерството на труда и социалната политика на ул. „Триадица” 2, във фоайето на етаж 2 ще се състои церемония по предаването на министерския пост в Министерството на труда и социалната политика. Досегашният министър Тотю Младенов ще предаде поста на Деяна Костадинова, която ще бъде вицепремиер и министър на труда и социалната политика.

В 11.30 часа в сградата на Министерството на здравеопазването на пл. „Света Неделя” № 5 ще се състои официалната церемония по предаване на поста от министъра в оставка Десислава Атанасова на новия министър на здравеопазването в служебното правителство проф. д-р Николай Петров.

От 11.30 часа в сградата на МИЕТ на ул. „Славянска” 8 ще се състои церемония по предаването на министерския пост в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Досегашният министър Делян Добрев ще предаде поста на Асен Василев, новия служебен министър.

От 12 часа в Министерството на финансите за предаването на властта от вицепремиера и министър на финансите в оставка Симеон Дянков на министъра на финансите в служебното правителство Калин Христов.

От 12 часа в централното фоайе на Министерството на вътрешните работи ще се състои официалната церемония за предаване и приемане на поста „министър на вътрешните работи”. Досегашният министър Цветан Цветанов ще предаде поста на Петя Първанова, новия служебен министър на вътрешните работи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама