НОВИНИ


Бияч на Таки иска свобода заради разширени вени на тестиса

12 6053 14.03.2013
Бияч на Таки иска свобода заради разширени вени на тестиса

Разширени вени на левия тестис мъчат боксьора Александър Пацов, който е в ареста от юни миналата година. Тогава спецакция на МВР вкара зад решетките освен него и още трима души.



Пацов е боксьор, излязъл за втори път от затвора в края на 2008 г., където бил на лек режим заради катастрофа, съобщава news.bg. За него се говори, че бил един от най-бруталните палачи от групата на заловения в Дубай наркобос Христофорос Аманатидис-Таки. Според прокуратурата бандата е действала като наказателна бригада - освен с трошене на ръце и крака, раздавала "правосъдие" и с киселина. Някои от жертвите били разпитани пред съдия.
 

Александър Пацов лежа дълги години в затвора за убийство при сбиване в пияно състояние. След като излезе на свобода, той се срещна на ринга с някогашния си приятел и съотборник Коко Тайсъна и го победи, въпреки че почти не беше тренирал за мача със звездата на българския професионален бокс.
 

Скоро след това обаче Пацов бе обвинен за участие в престъпна група за разпространение на дрога и нанасяне на лека и средна телесна повреда изчезна безследно. Заради болките в тестисите, Пацов е прегледан на 18 февруари в института на МВР. Доктор Николай Халачев установил, че наистина има разширени вени на левия тестис. На Пацов са му направили единствено ехографско изследване и му е взета проба на урината.

Оказа се обаче, че не му е правена спермограма, за да се провери има ли опасност от стерилитет.

Именно това са притесненията и на самия Пацов. Адвокат Милена Калчева подчерта пред градските съдии, че клиентът й е в разцвета на силите си, има сериозна приятелка и ако не бъде предприето спешно лечение, може да се стигне до фатални последици. Доктор Халачев подчерта, че разширените кръвоносни съдове на тестисите не се лекуват по медикаментозен път и затова му е назначена планова операция.

Защитата добави и че Пацов има и хипертония, която обаче не е отразена от д-р Халачев.
 

В крайна сметка съдът не се произнесе по мярката на Пацов, тъй като адвокатката му е назначена съвсем отскоро и не е изчела всички материали.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама