НОВИНИ


Плевнелиев поиска помощ за младите от Брюксел

10 5454 15.03.2013
Плевнелиев поиска помощ за младите от Брюксел
Росен Плевнелиев Булфото

По време на приключилия в Брюксел Европейски съвет президентът Росен Плевнелиев е поискал България да бъде включена в програмата на Европейската комисия за подпомагане на страните с най-висока младежка безработица.



У нас тя вече достига 27% и според президента страната ни трябва да може да използва част от отпуснатите от Еврокомисията 16 милиарда евро за младежка заетост.

През следващата седмица министрите на икономиката и финансите ще бъдат в Брюксел за консултации как най-бързо и най-ефективно да се либерализира енергийният пазар у нас, съобщи Плевнелиев.

България ще запази политиката на финансова стабилност, заяви Росен Плевнелиев, като добави, че ако у нас се харчи неразумно, всички българи ще платят цената. В същото време обаче ще се прилагат политики за стимулиране на растежа и заетостта, подчерта държавният глава, цитиран от БНР.

В неформални разговори с други държавни и правителствени ръководители той е призовал темите "социален туризъм" и "България" да не бъдат използвани като извинение за вътрешни проблеми.  Българите отдавна пътуват свободно в Европа и допринасят за икономиките на други страни с интелекта си, честния си труд и социалните си вноски, подчерта Плевнелиев след първото си участие в среща на върха.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама