НОВИНИ


ЕК ни се скара за намаляването на тока

24 4986 21.03.2013
ЕК ни се скара за намаляването на тока

Европейската комисия ни кастри за намаляването та тока. Енергийният еврокомисар Гюнтер Йотингер разкритикува начина, по който България се опитва да се справи с енергийната бедност и невъзможността на хората да си плащат тока.



Според Йотингер е по-удачно държавата да се бори с енергийната бедност чрез социални системи, като предоставя помощи на хората, които не са в състояние да си плащат сметките за отопление и осветление, отколкото да регулира цените. Тази своя позиция изрази Йотингер пред комисията по енергетика и промишленост към Европарламента.

ЕК ще анализира причините за възникването на енергийната бедност в общността и начините за справяне с нея, допълни Йотингер, цитиран от БГНЕС.


Очаква се днес служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев да оповести мерки срещу проблемите, предизвикани от намаленото потребление на ток и ниския износ, съобщи БНР. Сред обсъжданите варианти са намаление на таксата за пренос, за да се повиши конкурентоспособността на българските предприятия. 

До дни се очаква да бъде сформиран и обществен съвет към енергийното министерство, който ще се заеме с цялостен преглед на договорите в енергийната система. Вече били задвижени и процедурите за международен одит в енергетиката.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама