НОВИНИ


НСИ да изчислява резултатите от изборите, иска Синята коалиция

46 5416 21.03.2013
НСИ да изчислява резултатите от изборите, иска Синята коалиция

Националният статистически институт може да свърши работата по броенето на гласовете на изборите. Това каза на пресконференция съпредседателят на Парламентарната група на Синята коалиция в 41-то Народно събрание Иван Костов след среща с премиера Марин Райков




„Вълнува ни много честността на изборите. На срещата предложихме три конкретни мерки. Първата е - "Информационно обслужване" да остане извън конкурса за броенето на гласовете на изборите. НСИ може да извърши тази работа, като участва в търга. Втората мярка е - софтуерът на броенето на бюлетините да бъде публичен продукт, като се качи на страницата на ЦИК. Третата мярка е - протоколите да са качени в режим он-лайн в интернет, така че да могат участниците в комисиите да сверяват данните”, посочи Иван Костов.

Според него, ако тези мерки се реализират, служебният кабинет ще докаже, че провежда честни избори

Иван Костов и Мартин Димитров са предложили и мерки срещу купуването на избиратели. Според тях директорите на Областните дирекции на МВР в страната трябва да проведат срещи с всички партии, чиито представители ще провеждат изборите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама