НОВИНИ


Ексдепутати: Народните представители не са богаташи

15 5630 22.03.2013
Ексдепутати: Народните представители не са богаташи
Ирена Соколова

Всеки има право да отиде на борсата, когато остане без работа. Обезщетенията се определят на база заплатата, която сте вземали досега. Затова обезщетението на депутатите е 1200 лв.



Това каза пред bTV ексдепутатът от ГЕРБ Ирена Соколова по повод острата реакция, че част от депутатите са регистрирани на борсата по труда и ще вземат обезщетение от по 1200 лева месечно.

„Няма нищо лошо в това депутатите да кандидатстват за обезщетение за безработица, каза Соколова. Това са хора, които ще бъдат два месеца без работа. Това, че обществото реагира остро на това, е въпрос на народопсихология", каза Соколова, но подчерта, че тя самата не се е регистрирала като безработна.

„Има представа, че народните представители са богати и облагодетелствани. Че влизат в парламента с малко пари и излизат с много пари или пък влизат с много пари и излизат с още повече пари", но това не е точно така, допълни бившата вече народна представителка. Тя сподели, че отново ще кандидатства за народното доверие на 12 май и най-вероятно ще бъде в листата за Перник.

Колегата й Владислав Димитров, също гост в студиото, добави, че се създава „грешно впечатление за народния представител, а ние берем плодовете”. Самият той не се е регистрирал на борсата за безработни. Димитров сподели, че се отказва от депутатската си кариера и ще се отдаде на бизнеса.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама