НОВИНИ


ЛИДЕР-НИЕ: Социалните помощи не решават проблеми, трябва работеща икономика

14 6489 22.03.2013
ЛИДЕР-НИЕ: Социалните помощи не решават проблеми, трябва работеща икономика

Безспорно е, че доходите на българите са ниски, но раздаването на еднократни минимални социални помощи няма да разрешат трайно този проблем. Реформите трябва да започнат веднага.



Това се казва в позиция на ЛИДЕР-НИЕ по повод нароченото за днес заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Според двете формации приоритет за правителството, бизнеса и синдикатите трябва да е незабавното разплащане на държавата с фирмите и разширяването на икономическата активност. Ако това за пореден път не се случи, се рискува ново затваряне на предприятия и загуба на хиляди работни места.

ЛИДЕР-НИЕ изразяват опасенията си, че ако парите отидат за социални плащания, а не влезат в реалната икономика, скоро ще трябва да бъдат давани нови пари за социални помощи за нови безработни. Проблемът трябва да се лекува, а не да се взимат болкоуспокояващи, които временно го тушират, отлагайки "лечението" на причините във времето.

За ЛИДЕР-НИЕ единственият стратегически правилен подход за излизане от кризата е съживяването на икономиката.

Бедните не са бедни заради плоския данък, а защото икономиката е стопирана и като последица доходите са изключително ниски. Работещата икономика е единствената гаранция за повишаване на доходите и стандарта на живот.

Богатата държава има богати граждани и може да си позволи да води справедлива социална политика. Поради това правителството, бизнесът и синдикатите в тристраните преговори трябва да поставят като приоритет съживяването и развитието на българската икономика като единствената правилна стъпка за постигане на социална справедливост.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама