НОВИНИ


Лара е жива, щом Брендо си мълчи

4 5451 25.03.2013
Лара е жива, щом Брендо си мълчи
Фейсбук

10-годишната Лара Банева е отвлечена, за да затвори устата на баща си - Евелин Банев-Брендо, за колумбийските и италианските си покровители в кокаиновия бизнес. Това е основната версия на разследващите у нас и в Италия.



Българинът трябва да поеме изцяло вината си като основен организатор на трафика на кокаин, който според италианското разследване е генерирало печалби за 26 млрд. евро в последните 5 г. - от края на 2007 г. насам, пише „Стандарт”. Отвличането на дъщеря му на 10 март трябва да гарантира, че Брендо няма да "пропее" нито за контрагентите си - братята Белуко от калабрийския клан Ндрангета, нито за доставчиците на белия прах от Колумбия.

Лара е жива, но не знаем къде я държат, признал пред "Стандарт" високопоставен източник от МВР-разследването. А мълчанието на Брендо е "злато". Неслучайно Евелин Банев не е дал нито един факт пред прокурора Николай Маринов, който го разпита в Милано, чрез който нашите разследващи да се опитат да намерят момичето.

Според разследващи от ГДБОП на Брендо е даден знак, че Лара ще бъде жива и здрава, докато той си трае и остане най-високият разкрит бос в трафика на кока от италианското разследване. Мълчанието на Банев е още по-скъпо, след като дясната му ръка - италианецът Антонио Мелато, се разприказва как са организирали трафика на кока от Латинска Америка до Испания.

Италианските прокурори имат сметка да притискат Брендо и "Кокаиновите крале", защото Рим ще получи около 150 млн. евро, ако успее да вкара българина в затвора, коментират запознати. Това е половината от сумата, за която е установено, че Брендо и свързаните с него лица притежават като влогове в швейцарски банки. Според споразумение между Италия и Швейцария на Ботуша могат да претендират за половината от тези Е300 млн., ако успеят да докажат, че финансовите средства са придобити от престъпна дейност.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама