НОВИНИ


Кирил Йорданов изброи "хранилките" на политиците!

15 5462 25.03.2013
Кирил Йорданов изброи "хранилките" на политиците!

За шести пореден път бившият вече кмет на Варна изпрати писмо до медиите. Този път с уточнението, че е за последно.


В него той отново обвинява политическите сили, представени в Общинския съвет, както и лидера на БСП в града Борислав Гуцанов. Според Йорданов за лидери на протестите във Варна са били обявени “наркотрафиканти и сутеньори", както и "други черноработници”.

“Това, което не можаха да постигнат в дебат с аргументи, в многобой на избори или с други демократични средства, Гуцанов и социалистите му постигнаха с помощта на улицата”, твърди бившият кмет на морския град. Той допълва, че целта на варненските политици била да се блокира работата на общината.

В откритото си писмо Йорданов обяснява това свое твърдение с тезата: “Истинските злини за града са заровени в общинската икономика, в общинските търговски дружества – във всичко онова, което наричаме колективна безотговорност.  В приложното поле на политическите сили, населявали Общинския съвет на Варна през последните 6 мандата. А всичкото това се случва, за да се овладеят, в суматохата, общинските търговски дружества - неприкосновената територия на политическите партии и на техните сподвижници. Избор на директори и управители, на управителни съвети, на освобождаването им от отговорност и от внасяне на дължимия дивидент към общинския бюджет – все територии и действия, по които общинската администрация и кметът нямат думата!", пише екскметът.

По-нататък на дълго и на широко Йорданов вади “страшни истини” за общинските фирми “Пазари”, “Паркинги и гаражи”, “Градски транспорт”, “Ученическо и столово хранене”, “Жилфонд”. По негови думи това са основните “хранилки” на политиците, където ставали най-големите злоупотреби с общински пари.

“Именно тук трябва да се насочи вниманието на гражданската инициатива”, дава съвет бившият варненски кмет.

“Вотът на варненци отново ще бъде подменен. Точно, както беше подменен и вотът им от 2011 г. Точно по същия начин сега се опитват да изпреварят вота им, който предстои през 2013 г. И в двата случая резултатът е един и същ – никой не се интересува от гласа на варненци. Подмяната на администрацията и обезценката на общинската икономика в тези смутни дни всъщност изпреварват вота им. С което го правят формален и безсмислен. Затова се иска и оставката на Общинския съвет – уж по демократични съображения...Не, варненци, оттук нататък бъдещето ви не е във вашите ръце! Ако това безумие не спре”, завършва писмото на кметът на Варна в оставка.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама