НОВИНИ


Кунева срещу Костов

39 6439 30.03.2013
Кунева срещу Костов
Иван Костов ще се изправи срещу Меглена Кунева

Лидерката на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще се изправи срещу водача на ДСБ Иван Костов на парламентарните избори в София.



Тя оглави листата в 23-ти МИР на движението, известява в. "Труд". От ДБГ обявиха първите места в листите си. Повечето от хората са членове на Националния съвет. Срещу бившите премиери Бойко Борисов (ГЕРБ) и Сергей Станишев (БСП) от партията на Кунева изправят бившия син кмет на Плевен Найден Зеленогорски. Той ще води партията и в своя град.

 

Кунева също има още една листа - тази в Русе, която водеше и когато беше в НДСВ. В центъра на столицата кандидатдепутатския списък ще се тегли от бившия районен кмет на "Лозенец", тогава от ДСБ, Прошко Прошков, който поема битката и в Добрич.
 

Бившият образователен министър Даниел Вълчев ще е водач във Варна. Там от БСП пратиха бившия финансист №1 в същото правителство - на тройната коалиция, Пламен Орешарски. Двамата са приятели и спокойно ще могат да "разтурят седянката". Репликата се изплъзна от устата на Вълчев към Орешарски по време на учителските стачки.
 

Още двама от членовете на НС на партията ще са в две листи - скулпторът Велислав Минеков и бившият депутат от ДСБ Нено Димов. Така в Кърджали отново ще има артист на изборите след Вежди Рашидов (ГЕРБ). Сега се очаква той да е в Шумен. Другата листа на Минеков е Пазарджик. Димов пък поема "размирния" за движението Сливен и Ловеч.
 

Двама от заместниците на Кунева - правозащитникът Йонко Грозев и финансистката Людмила Елкова, няма да са кандидат-депутати. Решенията им са лични, но и двамата продължават да са ключова част от ядрото на партията. Организационният секретар на формацията Калин Томов ще води в Пловдив - срещу Бойко Борисов, Иван Костов и Стефан Данаилов.
 

Кунева, която обяви водачите на партията вчера, заподозря, че зад скандала със социологическите данни, които предвиждат 30% победа на ГЕРБ, стои намерението на партията да купува гласове на предстоящия вот.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама