НОВИНИ


Христо Стоичков пристава на войводите

11 5397 03.04.2013
Христо Стоичков пристава на войводите

"Орлов мост" се влива във ВМРО. Войвода номер 1 Красимир Каракачанов и "комендантът" на палатковия лагер Янаки Ганчев признаха, че са си стиснали ръцете в неделя.



 Коалицията "ВМРО-Орлов мост" е регистрирана в ЦИК с решение номер 2351-НС от 1 април и в нея присъстват две партии - ВМРО - БНД на Красимир Каракачанов и бургаската партия Средна европейска класа на строителния предприемач Георги Манев, пише "Стандарт". "В момента провеждам разговори с тях, за да се включим", обясни Ганчев. Към същата коалиция са се насочили и "студентите" от "Орлов мост", водени от Ангел Георгиев, чийто флагман стана Христо Стоичков. Кърваво писмо получи Янаки Ганчев от палатковия лагер, след като подписа с ВМРО.

"Отвратени и шокирани сме от своеволията, проявени от самопровъзгласилия се за лидер, който през целия период на протестите води политика на разединение", се казва в документа, парафиран от учредителите на движение "Орлов мост - за промяна". "Янаки една палатка не е опънал, една нощ не е спал тук, държи се арогантно, кара се с всички и сее интриги", оплака се бунтар от бивака. Ганчев пък заяви, че закрива палатките. "Имаше разрешение от общината до неделя. Сега тези, които са останали там, нямат нищо общо с мен. Това са хора, които вземат по 15 лева и говорят някакви глупости", коментира Ганчев. "Тези, които в момента са на палатки, са политически проститутки", скочи Ганчев.

"Отломките" от лагера пред парламента също са разделени. Част от тях искат да се влеят в "Атака" на Волен Сидеров. Други пък пробват да се обединят с ВМРО без посредничеството на Янаки, като водят разговори със зам.-председателя на партията Ангел Джамбазки. С тях е преговарял и Янко Петров, който заедно с Дончо Дудев и Ангел Славчев е в Демократична гражданска инициатива (ДГИ) - Движение за граждански контрол, което също се регистрира за изборите.

При тези разговори обаче е поставено условие палаткаджиите да се съобразяват с целите и политиката на движението, с което те пък не са особено съгласни. Други хора от палатковия лагер пък твърдят, че Петров се готви да се раздели с Дончо и Ангел и напоследък е влязъл в преговори с различни ядра на протестиращите. Причината са нарастващите междуличностни конфликти между звездите на улицата в ДГИ.

"ВМРО-БНД ще се вслуша внимателно в гласа на улицата", заяви лидерът на "войводите" Красимир Каракачанов. Но отхвърли слуховете, че анкетата "Изборите на народа", е тяхна идея. "Ние сключихме споразумението в неделя, а анкетата тече вече от месец.

Но ще огледаме внимателно резултатите от тази анкета и ще преценим кого да впишем в листата си", уточни Каракачанов. В "изборите на народа" се въртят 120 имена на журналисти, общественици, спортисти, политици, дори и на фолк звезди. Сред изредените са ексдепутатът от ГЕРБ Емил Димитров, шефът на агитката на ЦСКА Дучето, Азис, Мистър Харлем шейк, адвокат Веска Волева, журналистите Петър Волгин и Цветан Фиков, Светослав Витков от партия "Глас народен", както и Янко Петров.

Междувременно коалицията "За да остане природа в България" протестира срещу експлоатацията на марката "Орлов мост" за предизборни цели. На страницата им във Фейсбук имаше съобщение: "Ние не робуваме на символи, но все пак е малко гадно по този начин да експлоатират "Орлов мост" - мястото, където спасихме Странджа, Витоша и горите. Защото именно в юнските протести за опазване на природата (2007 и 2012 г.) на Орлов мост се роди истинското гражданско общество. Та четете внимателно бюлетините на 12 май, защото някои неща не са такива, каквито изглеждат!"
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама