НОВИНИ


Вицепрезидентът: Законни или не, СРС-тата подкопават доверието

12 4952 06.04.2013
Вицепрезидентът: Законни или не, СРС-тата подкопават доверието
Вицепрезидентът Маргарита Попова

Резултатът за държавата ни от скандала с незаконното подслушване ще бъде подкопаване на доверието у българските граждани и у партньорите ни в чужбина, независимо от това дали думите на лидера на БСП Сергей Станишев се окажат верни или не.



Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред журналисти.

По думите й има какво още да се желае в посока по-строги мерки и повече компетентност при взимането на решения за използване на СРС-та.

„Каквото и да се окаже - дали, че са използвани незаконосъобразно или се използват законосъобразно, резултатът за държавата ни, по мое лично мнение, ще бъде един и същи - подкопаване на доверието. Затова с тази тема трябва да се борави от професионалистите. СРС-тата ние не можем да претендираме да можем да разкриваме успешно извършени престъпления, тежки трансгранични престъпления", каза Попова, цитирана от Дарик.

"Без професионално използване на СРС-та ние не можем да си сътрудничим трансгранично с наши партньори в разкриването на тежки криминални трансгранични престъпления и стопански, разбира се. СРС-тата са част от инвентара. Никога и по никакъв начин нарушаване на човешките правила и употреба на СРС-та извън регламентацията на закона. Те не бива да бъдат сатанизирани", подчерта вицепрезидентът.

Вицепрезидентът даде началото на кръгла маса, посветена на европейските измерения на Кирилометодиевото дело. Международният форум в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" е част от кампанията за отбелязването на 1150 години от Великоморавската мисия на светите братя, която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама