НОВИНИ


Джоузеф Дол направи кръгче със софийското метро

4 7921 06.04.2013
Джоузеф Дол направи кръгче със софийското метро

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова разведе Дол в софийското метро, като председателят на ЕНП дори пожела да си закупи билет и да пропътува разстоянието между метростанциите „Европейски съюз" и „Лъвов мост" като гражданин.


Сърцето ми се изпълва истински, когато виждам готовото софийско метро и щастливи хора, които го използват, коментира пред журналисти Джоузеф Дол, председател на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент.

По думите на Дол - „българският народ трябва да се гордее с използването на европейските средства".

„Когато става въпрос за България, аз вярвам, че парите на европейската солидарност са много добре използвани", подчерта председателят на групата на ЕНП и отбеляза, че в днешния ден е доволен от това, че има изградено метро с европейски пари, но и че вече е решен проблемът с отпускането на средства за изграждането на завода за третиране на отпадъците около София.

По време на краткото пътуване от метростанция „Европейски съюз" до „Лъвов мост" Дол бе запознат с най-новия участък от подземната железница. Джоузеф Дол не е първият представител на европейските институции, който се вози в софийското метро. Бившият премиер Бойко Борисов, който не крие гордостта си с инфраструктурния проект, пътува в него в компанията на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, както и с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП ще посети и Центъра за управление на метрото, където кметът Фандъкова ще му разкрие особеностите на софийското метро.

Джоузеф Дол е в България за националната конференция на ГЕРБ, която ще се проведе в неделя в зала „Арена Армеец". На събитието ще присъстват председателят и заместник-председателят на партията Бойко Борисов и Цветан Цветанов, съобщиха от партията. Тогава ще бъдат бъдат представени и водачите на листите за народни представители на ГЕРБ.

Сред високопоставените гости освен Джоузеф Дол ще бъдат и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, заместник-председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул, международният секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер и бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз.

„Зелена е светлината по отношение на изграждането на този завод за преработка на отпадъците и до този момент няма да има пречки Европейският съюз да финансира изграждането на завода, защото това е наистина важно за столицата на България", посочи Джоузеф Дол, цитиран от Фокус.

Той призова столичния кмет да бъде внимателна, защото „хората винаги искат веднага и всичко, но трябва бързо да им се обясни колко струва това". „Продължавайте така да използвате европейските пари, аз ще продължа да ви подкрепям", обеща на Йорданка Фандъкова Джоузеф Дол.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама