НОВИНИ


Молебен във всички храмове за Божия закрила над народа

12 5367 07.04.2013
Молебен във всички храмове за Божия закрила над народа

Молебен за Божия благодатна закрила над българския народ ще бъде отслужен във всички епархии на Българската православна църква днес – Неделя Кръстопоклонна.



Светият синод на Българска Патриаршия реши на този ден във всички храмове в диоцеза на Българската православна църква след Светата литургия да бъде отслужен молебен към Всеподателя Бога с молитва към Честния и Животворящ Кръст Господен за изпросване на благодатната закрила на Пресвета Троица над българския народ.

В храм-паметника “Свети Александър Невски” литургията ще започне в 9.30 ч. “Нека съборно се обединим в гореща молитва към Бога - за Негова прослава и за утеха и спасение на скъпия ни народ”, призовава Светият Синод.

Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи в митрополитската църква на град Пловдив “Света Марина” архиерейска Света литургия. След това Дядо Николай ще раздаде след поклонническо пътуване в светия град Йерусалим донесени от там и осветени на Гроба Господен кръстчета от маслиново дърво.

На Неделя Кръстопоклонна в храм “Света Марина” ще бъде изложена за поклонение частицата от Светия Кръст Господен, която се пази в манастирския храм “Света Троица” - Кръстова гора.

Литийно шествие и молебен за мир, здраве и благополучие на българския народ ще се проведе и във Варна. В Неделя Кръстопоклонна във Варненската катедрала “Успение на Пресвета Богородица” архиерейска Света литургия ще оглави Негово високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. От 11.00 часа ще се проведе литийно шествие. То ще тръгне едновременно от катедралния храм “Св. Успение на Пресвета Богородица” и от храм “Св. цар Борис” в кв. “Аспарухово”.

Пред Светия кръст, намиращ се в квартал “Аспарухово” ще бъде отслужен молебен за мир, здраве и благополучие на българския народ. На Аспаруховия мост ще се отслужи молитва на мястото, където немалко варненци са сложили край на живата си.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама