НОВИНИ


БСП: ГЕРБ ни остави бедност, безработица и безперспективност

45 5264 08.04.2013
БСП: ГЕРБ ни остави бедност, безработица и безперспективност

Твърдо искаме да продължим това, което започнахме и имаме волята да го направим. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият министър на труда и социалната политика Тотю Младенов, водач на листа от ГЕРБ.



"Трябва да продължи реформата в пенсионната система, защото благодарение на нея от днес има по-високи пенсии. Направили сме разчети, според които пенсиите могат да растат още. Отчитаме и грешките си. За майчинските се прояви инат, но това ще бъде променено. Бързото връщане на ДДС, плоският данък и 32 млрд. лв. инвестиции в следващия мандат, които ще отидат при бизнеса и при хората. От тези пари ще настояваме да има и значителни средства за социални разходи. Оттам нататък бизнесът трябва да създава заетост. Заетостта се създава от бизнеса, а не от държавата", заяви Младенов.

"Управлението на ГЕРБ остава с три отчетливи знака - бедност, безработица, безперспективност", заяви Янаки Стоилов от БСП. "Почти половината българско население живеят в бедност или в риск от бедност, на практика мизерстват. Трайно безработните са над 600 000 човека. Самопризнанията на ГЕРБ за грешките им не са достатъчни", добави той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама