НОВИНИ


Медиа холдинг сменя собственика, П. Славова си идва от Тайланд

35 13530 11.04.2013
Медиа холдинг сменя собственика, П. Славова си идва от Тайланд
Полиграфическия комбинат

„Медиа холдинг” АД, който издава в. „Труд” ще има нов собственик. Това се разбира от кратко съобщение в търговския регистър, което гласи, че в първата половина на май ще се свиква събрание на акцонерите.


Причината е промяна на собствеността. Все още не е ясно кой ще е новият собственик на всекидневника „Дневен Труд” и „Седмичен Труд”. „Медиа холдинг” съществува от 1998 г като издателска фирма.

Главен редактор на в. „Дневен Труд” е Светлана Джамджиева, която наследи поста от подалия оставка преди две години Тошо Тошев и създаде новия в. „Преса” с част от екипа на „трудоваците”.

Вестниците са част от Медийна група България холдинг, регистрирана от Огнян донев и Любомир Павлов. Преди година обаче на двамата бяха повдигнати обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Преди месец прокуратурата се произнесе, че няма достатъчно доказателства за даване на скандалните бизнесмени на съд.

На 3 септември 2012 г. Венелина Гочева, бивш главен редактор на в. „24 часа” пое управлението на Медийна група България Холдинг, която издава ”Труд” и ”24 часа”. Дотогава Гочева беше вицепрезидент. Тя пое поста от Диляна Грозданова, която пък го наследи от съпруга си Любомир Павлов, който е съсобственик на вестниците.

Редакционната политика на изданията премина под ръководството на журналистически борд с председател Венелина Гочева и членове главните редактори на вестниците „Труд" - Светлана Джамджиева, „24 часа" - Данка Василева, "168 часа" - Борислав Зюмбюлев, както и ръководителите на останалите издания на групата, се казва в изявление до медиите. По-късно Борислав Зюмбюлев стана главен редактор на „24 часа”, а Слави Ангелов на „168 часа”.

В началото на август 2012 г. Венелина Гочева стана и председател на Съюза на издателите в България. Тя пое поста от Любомир Павлов, който заедно със съдружника си Огнян Донев, е собственик на Медийна група България Холдинг, н след проблемите с правосъдието се оттегли.

На 9.01.2013 г. стана известно, че "Инвестбанк" на Петя Славова е новият собственик на издателя на вестниците "24 часа" и "Труд" "Вестникарска група България". Сделката по промяната на собствеността е станала факт на 21 декември миналата година, става ясно от Търговския регистър.

Фрог нюз припомня, че през март м.г. "Медийна група България холдинг" е сключила договор за кредит от 25 млн. евро с "Уникредит Булбанк". Оставащата просрочена главница от 10 млн. евро на 22 ноември миналата година беше прехвърлена. 10 милиона от тях са кредитът, който „Уникредит Булбанк" е отпуснала на „Медийна група България-холдинг". Другите 5 млн евро са кредитът, който банката е отпуснала на „Комерс Контакт 2010" ЕООД.

След прехвърлянето финансовата институция на Петя Славова получава сградата на бул. "Цариградско шосе" в София, в която са разположени редакциите на "24 часа", "Труд" и 168 часа", производствени халета, тавански помещения, мезонети в София и др.

След последните промени за изпълнителен директор „Вестникарска група България" ООД, „168 часа" ЕООД, „Издателство за списания Медия" ЕООД, „Агенция стрела" ЕООД, „Печатница София" ЕООД, „Сант" ЕООД и „Аудиофон България" ЕООД, както и върху акциите в „Медиа Холдинг" АД беше назначена Венелина Гочева. Решението е било оформено на 19 ноември 2012 г.

Туристи, посетили Тайланд, твърдят, че през зимата там е чудесно и не е толкова скъпо.

 

Източници от банковите среди споделиха пред Фрог нюз, че банкерката Петя Славова е наела луксозна къща в Тайланд, където е прекарала зимата. Там тя провеждала бизнес срещите си и канила да й гостуват приятели. След завръщането на родна земя на нея й предстояли важни решения за медийната империя, както и за съдбата на Инвестбанк и катарските акционери в кредитната институция, твърдят запознати.   


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама