ПОЛИТИКА


Райков: Без съдебна система, няма икономическо развитие

40 5948 16.04.2013
Райков: Без съдебна система, няма икономическо развитие
Марин Райков Булфото

Без функционирането на съдебната система, ние не можем да имаме достатъчно перспективна визия за своето икономическо развитие. От начина, по който функционира съдебната система в България, зависи доверието на гражданите в нея и икономическото развитие на страната.



С тези думи министър-председателят Марин Райков поздрави магистратите във Висшия съдебен съвет (ВСС) по случай празника им. Той дойде на среща по повод Деня на Конституцията, за да се види лично с представителите на съдебната институция.

В поздравителната си реч той подчерта, че е първият министър-председател, който стъпва на територията на ВСС, като имаше предвид новата сградата на ул. "Екзарх Йосиф". Преди това бившите премиери Бойко Бориосв и Сергей Станишев са посещавали ВСС, но в старата сграда на ул. "Съборна".

Премиерът поиска от магистратите на срещата да бъдат засегнати основно темите за повишаването на капацитета и комуникацията с неправителствения сектор. Райков увери, че изпълнителната власт е отворена и готова за един пълноправен диалог със съдебната система и решаването на проблемите в сектора.

По време на срещата Райков изцяло подкрепи исканията на Съвета за завишаване на финансовия ресурс - нещо, което по-рано бившият вече финансов министър Симеон Дянков категорично отказа.

Марин Райков не допуска, че е подслушван служебният кабинет, коментира още той и призова за спокойствие, за да може органите да си вършат работата по разследването. Райков припомни, че по негово настояване вече са отстранени двама от СДОТО.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама