НОВИНИ


Бившата шефка по вписванията отива на съд

19 5092 16.04.2013
Бившата шефка по вписванията отива на съд
Бившия изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова

Специализираното звено за противодействие на корупцията и финансово-данъчните измами към Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд (СГС) обвинителен акт срещу бившия изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова, съобщиха от прокуратурата.



Обвинени са и директорът на "Административноправно обслужване, човешки ресурси и връзки с обществеността" при агенцията Райна Иванова и Тотка Стоилова, финансов контрольор в агенцията.

 

Според прокуратурата от 19 юли до 19 декември 2011 г. Николова, в съучастие с Райна Иванова, е присвоила 53 000 лв. от бюджета на агенцията. Двете са обвинени и за това, че на 12 декември 2011 г. са съставили писмо до Министерството на правосъдието, в който са удостоверили неверни обстоятелства.

 

В писмото се посочва, че "за септември и октомври 2011 г. Виолета Николова не е получила средства за материално стимулиране към месечното си възнаграждение".

 

Стоилова е обвинена, че като финансов контрольор, не е упражнила достатъчен контрол върху работата на Николова и от това са последвали щети за Агенцията по вписваният в размер на 53 000 лева.

 

Мярката за неотклонение на трите обвиняеми е "подписка". Наложени са запор на банковите сметки и възбрана на един недвижим имот на Виолета Николова, добавят от прокуратурата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама