НОВИНИ


Официално: 15 г. затвор за банковия обирджия от Сливен

2 5017 18.04.2013
Официално: 15 г. затвор за банковия обирджия от Сливен
Стефан Стефанов Булфото

15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим от закрит тип и 160 000 лева обезщетение за опит за убийство на охранителя Станчо Станев постанови Окръжен съд – Сливен на извършителя на въоръжения грабеж от „Инвестбанк” Стефан Стефанов.



Съдът постанови Стефанов да плати 6400 лева държавни такси и други 250 лева разноски по гражданския иск на Станчо Станев за нанесени нематериални щети и морално-психично разстройство. Присъдата подлежи на обжалване пред Бургаски апелативен съд в 15-дневен срок.

Ищецът Станчо Станев заяви, че не е доволен от присъдата. За него не е важно материалното обезщетение, а присъдата. По думите му, той ще бъде удовлетворен, ако съдът наложи 20 години лишаване от свобода на Стефан Стефанов и добави, че най-вероятно ще обжалва наложеното наказание.

На 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на „Инвестбанк” в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители в банката за заложници. Похитителят не поиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама