НОВИНИ


Медийно затъмнение срещу Антон Тодоров след книгата му за Кунева

66 10029 21.04.2013
Медийно затъмнение срещу Антон Тодоров след книгата му за Кунева
Политологът Антон Тодоров

Опитват се да забранят на водещи да ме канят в студията им. Нямам нищо лично с Кунева. Никой не ми е плащал да напиша „Задкулисието на прехода”. Имам стандартен договор с издателството да получа процент от продажбите.



Това обяви във "Всяка неделя" политологът и експерт по сигурността Антон Тодоров и каза, че след като е излезнала книгата му срещу него започнало медийно затъмнение. Първата част от трилогията е посветена на прехода и Меглена Кунева. Започвам имено с нея не за друго, а защото тя е най-яркият пример за политическо менте, обоснова се Тодоров.

Ще покажа в следващата си книга никога неразсекретявани документи от ДС, там се вижда, че професионалистите са били обикновени готованковци, които дори не са знаели езика на държавата, в която са изпращани, разказва Антон Тодоров.

В книгата си за криминалния преход той пише, че Меглена Кунева е работила срещу България още в Брюксел. „Например имах среща с еврокомисар, който ми каза: „450 пъти обяснихме на Кунева да не затваря 4-и и 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. Защо тогава тя го е направила”, пита се Антон Тодоров. Втората му книга ще разкрие непубликувани досега документи от РУМНО, а третата ще е посветена на Иван Костов. „Мисля, че тя най-добре ще покаже какво е това „фалшиво дясно”, обяснява още политологът.

„Служебният премиер е бил нещатен служител на РУМНО, водил се е на отчет в поделение на ВКР заедно с Тодор Батков. Намерих личното му дело. Няма документ, който да удостоверява, че е отхвърлен. Делото му в един момент изчезва. Съвсем скоро ще се разбере, че Марин Райков е бил към службите, но тогава вече няма да е премиер”, разкри още Антон Тодоров.

Той е успял да издири и личното дело на шефа на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров. „Там има данни, че той е арестувал източногерманци, които са бягали от режима на Ерих Хонекер. Дори е получавал награди за това”, каза политологът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама