НОВИНИ


Идва 30 градуса жега от Африка

0 4633 22.04.2013
Идва 30 градуса жега от Африка

До 30° ще скочи температурата следващата събота. Жегата ще донесат топли въздушни маси, които ще тръгнат от Северна Африка, а през Източното Средиземноморие ще достигнат България, съобщи Петър Янков, дежурен синоптик в TV MET пред в. „Труд".



Чувствителното затопляне ще започне от сряда. Тогава се очакват максимални температури между 18° и 23°. В четвъртък живакът ще се качи до 21°-26°, а в петък вече ще е около 23°-28°. В този период - от сряда до събота, ще бъде и сухо. До сряда обаче на места са възможни превалявания. Ще попаднем в периферията на циклон с център Италия. Заради него в неделния ден ще има краткотрайни валежи в Добруджа и планинските райони.

Новата седмица ще започне със слънце, но в понеделник следобяд ще се заоблачи, ще вали в цяла Западна България. Ще има условия за гръмотевични бури, предупреди Янков. Температурите ще са между 16° и 21°, най-топло ще е във Видин и Сандански - около 22°-23°. Според някои синоптици празничните дни от 1-ви до 6-и май ще са дъждовни, защото от следващата неделя започва захлаждане.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама