НОВИНИ


ЛИДЕР с идея за спасяване на болници от финансов колапс

7 4889 24.04.2013
ЛИДЕР с идея за спасяване на болници от финансов колапс
Владимир Маринов

Водачът на листата на партия ЛИДЕР за великотърновска област Владимир Маринов има идея за изваждане на общински болници в региона от финансовия колапс, в който тънат от години.



"Десетки жители на Свищов ни се оплакаха, че има опасност крайдунавския град да остане без здравно заведение. Хората са притеснени, защото най-близките лечебници са в Плевен, Русе и Велико Търново и са отдалечени на по 80 км от Свищов. Много пари са наляти през годините от общинската хазна в болницата, но безрезултатно и тя отново е с огромни дългове", коментира Маринов.

Предприемачът е категоричен, че проблемът може да се реши с приватизация на въпросните здравни заведения. "Когато един обект е частен, контролът върху него е по-строг и няма да се допусне източване на средства. Процедурата може да се осъществи като се поемат конкретни ангажименти за запазване на болницата като многопрофилна, да има модерно оборудване, както и да се привлекат добри специалисти срещу примамливо заплащане", обясни Маринов.

Той и останалите кандидати в листата на ЛИДЕР  са насочили вниманието си и към други стратегически обекти в региона, които са от национално и дори международно значение. "Сред приоритетите ни са съживяването на международното летище в Горна Оряховица и оздравяването на поделението на БДЖ в града. За аеропорта ще разработим нова стратегия за развитие, с която ще привлечем вниманието на родни и чужди инвеститори. Реформите в железниците пък трябва да бъдат извършени така, че да се запазят работните места", обясни Маринов.

Той е категоричен, че когато се даде тласък на икономиката у нас, ще се появи нужда от експерти в отделните отрасли и така високообразовани българи ще могат да се върнат в родината и да имат добре платена работа.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама