НОВИНИ


Шефът на ВАС разкритикува Ваньо Танов

16 5233 25.04.2013
Шефът на ВАС разкритикува Ваньо Танов
Георги Колев

Съдия Георги Колев напомня, че органите на административното правораздаване са призвани да защищават правата и интересите на всички български граждани и фирми от незаконни действия на местни и централни държавни органи.



Председателят на Върховния административен съд съдия Георги Колев отправи критики към ръководството на Агенция „Митници" в лицето на директора Ваньо Танов по спора с лиценза на „Лукойл". Според съдията не може да се допуска извънсъдебно влияние върху правосъдието, съобщи Стандарт нюз. Поводът е реакцията на Агенция „Митници" към решението на съда, който спря отнемането на лиценза на бургаската рафинерия. Тогава институцията публикува на сайта си изявление, озаглавено „Законът е коленичил и монополът е победил".

 

„Административното правораздаване по Конституция има за цел да упражнява съдебен контрол върху всички актове на администрацията от горе до долу. Съдиите от Върховния административен съд няма да толерират случаи, в които страни по един спор в системата на административното правосъдие се опитват да влияят по извънсъдебен начин на хода на един неприключен спор", се казва в съобщението на ВАС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама