СВЯТ


38 души изгоряха като факли в лудница

0 5951 26.04.2013
38 души изгоряха като факли в лудница

Пожар, разразил се в психоневрологична клиника в Подмосковието, уби десетки пациенти, съобщи РИА „Новости".



Предварителната причина за пожара е невнимателното боравене с огъня, твърди главният държавен инспектор по пожарен надзор в Главното управление на руското министерство на извънредните ситуации в Подмосковието Фьодор Замишляев.

По данни на министерството на извънредните ситуации в клиниката са се намирали 41 души, трима са успели да се спасят, като медицинска сестра е извела от горящата сграда двама пациенти. Останалите 38 все още се търсят сред развалините, като до момента са открити телата на 12 от тях.

"Пожарната сигнализация там е проработила. След задействането на сигнализацията медицинската сетра е излязла в коридора, намерила там пациент и видяла огън в края на коридора. Опитала се да потуши пожара, но не се справила и извела от сградата двама пациенти”, обясни директорът на департамента по надзорни действия на руското министерство на извънредните ситуации, Юрой Дешевих.

„По предварителна информация в сградата при момента на избухване на пожара са се намирали 41 души, спасили са се трима," коментира прессекретарят на руското министерство на здравеопазването Олег Салагай.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама