НОВИНИ


Смениха и.д. кметът на Варна

1 5911 29.04.2013
Смениха и.д. кметът на Варна
досегашният и.д. кмет на Варна Христо Бозов

Общинските съветници във Варна прекратиха пълномощията на временно изпълняващия длъжността кмет доц. Христо Бозов. Против решението гласуваха единствено трима от тях - Николай Недков, д-р Ивайло Митковски и Костадин Костадинов, а 26 го подкрепиха.




До полагането на клетва от новия кмет след провеждането на избори длъжността ще се изпълнява от Димитър Николов, решиха още съветниците.
 

Гласуването предизвика мощна реакция и брожения от страна на граждани, присъстващи на заседанието в зала „Пленарна". Те се обявиха в защита на доц. Бозов и поискаха той да остане на поста.
 

„Преди месец доц. Христо Бозов беше избран с овации, а сега се иска неговата смяна. Сроковете, в които мненията се променят, стават все по-кратки. Или в Община Варна има шизофрения, или Кирил Йорданов се е разчеквал като стоножка, угаждайки на всички", коментира общинският съветник Костадин Костадинов.
 

Минута преди да бъде гласувана смяната му, в обръщения към местните парламентаристи доц. Бозов посочи, че ще си отиде с вдигната глава, тъй като се е справил с поетите ангажименти. „Обещах да не се кандидатирам на кметските избори, но с вашите действия ме карате в тази посока", каза той пред съветниците. Бозов помоли изказването му да не се тълкува като предизборно и изрази недоумение защо се иска смяната му точно преди изборите. Той обясни, че се бори за стабилност в града, която вече е постигната, но се правят опити да се върне старото положение.
 

Димитър Николов бе лаконичен в коментарите си, след като беше гласувано назначаването му за временно изпълняващ длъжността кмет. Той обясни, че според него трябва да има кадрови промени в администрацията, но каза, че те ще се обсъждат от утре нататък.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама