НОВИНИ


Лидер подкрепи проект за пълно преобразяване на Паметника на дружбата

2 6238 07.05.2013
Лидер подкрепи проект за пълно преобразяване на Паметника на дружбата

Детска площадка, кафене, паркови зони и много зеленина са основните акценти в иновативния проект, разработен от екипа Николета Ковачева и Калоян Димов.



Младите архитекти, студенти IV курс във ВСУ – Варна, презентираха проекта си за пълно преобразяване на Паметника на дружбата, поръчан от Лидер-Варна. „Смисълът на нашата кампания е да покажем, как западнали места могат да се превърнат в оживени центрове. Решихме да се насочим към разработваето на такъв проект вместо да организираме концерти. Искаме да покажем, как може да изглежда Варна с малко визия и с малко усилия“ заяви Георги Костов, втори в листата на Лидер за Варна, подкрепена от БНД.

Проектът не предвижда отрязването на нито едно дърво, а напротив - засаждането на тревно площи и освежаване на наличния парк. „Вярваме, че е по-добре тук да се разхождат варненци и да се чува детски смях отколкото да се крият наркомани, както е сега“ сподели Николета Ковачева, авторка на идеята. Последният проект, по който екипът работи, е за възстановяване и облагородяване на руски паметници във Варненска, Силистренска и Великотърновска област.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама