НОВИНИ


Ужас! Разкриха мрежа за купуване на над 40 000 гласа, прокурори се крият

107 17999 09.05.2013
Ужас! Разкриха мрежа за купуване на над 40 000 гласа, прокурори се крият

Тайна организация за купуване на над 40 000 гласа бе разбита от полицията. Акцията е проведена във Варна. Иззети са списъци, в които надлежно са отбелязани хората, на коите вече е платено и други, на които предстои да се дават пари.


В грандиозната афера били замесени двама кандидат депутати от партия, считана от някои за етническа, научи Фрог нюз от свои източници в морския град.

Това е най-мащабното незаконно купуване на гласове у нас през целия преход, коментираха запознати. При обиските са открити и крупни суми, произхода на които е неясен.

Спешно е докладвано на главния прокурор Сотир Цацаров за скандалните разкрития. Досега никой обаче не дава официална информация от прокуратурата, за какво точно става въпрос и как ще се процедира с изловените „по бели гащи” кандидати за народни представители. Само преди дни обвинението обяви за нарушения, свързани с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Магистратите тогава заявиха, че има факти, които сочат за евентуални закононарушения,у но нещата щели да се изясняват след изборите, защото в момента Цветанов е с имунитет като кандидат депутат. Как обаче ще се действа в сегашния случай – не е ясно. До Фрог нюз достигнаха съмнения, че прокурори са се опитвали да задържат информацията и дори да я скрият от медиите. Дали това е вярно, трябва час по-скоро да бъде изяснено, защото в противен случай ще възникне съмнение, че магистрати са замесени в политически схеми.   

По разкриване на нелегалната схема се работело от седмици.

Припомняме, че девизът на предизборната кампания е: Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама