НОВИНИ


Президентът: Сценаристите нямат никакъв шанс срещу милиони българи

24 5059 12.05.2013
Президентът: Сценаристите нямат никакъв шанс срещу милиони българи
Росен Плевнелиев

Вчера аз уважих деня за размисъл на българските граждани. Не всички го направиха! Да се придържаме към правилата на изборния кодекс, призова той и увери: Институциите в България работят!



Институциите в България работят, служебното правителство е взело всички мерки. Централната избирателна комисия излезе с ясни становища. ДАНС, МВР и прокуратурата - съм сигурен, че ще стигнат докрай, по отношение на притесненията и разследванията за изборни нарушения, заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти по повод вчерашния скандал.

Нека да съм категорично ясен: Българските граждани трябва да бъдат спокойни и да знаят, че ние постигнахме много в последните 20 години, това не са първите избори, които правим. Няма такива големи драми, които да ни накарат да поставим под съмнение това, което постигнахме в 23 години. И не да гледаме назад, а да гледаме напред. Гласувайте и дайте шанс за развитието на нацията, а не за връщането назад. Независимо за кой ще гласувате, направете информиран избор и гласувайте. Призовавам прокуратурата, ДАНС, МВР да стигнат до края в тези разследвания. Призовавам ЦИК да гарантира и съм сигурен, че ще го направят, честността на днешните избори. Призовавам всички политически партии и медии да се придържат към правилата на демокрацията и начина, по който ние правим по демократичен и правов начин избори. Той е написано в Изборния кодекс. Вчера аз дадох шанс на институциите да си свършат работата. Не всички го направиха, каза Плевнелиев.

Колкото и да са сценаристите, те нямат никакъв шанс срещу милиони българи, които могат днес да дадат своя глас за собствената си държава и нейното бъдеще. Призовавам българите да гласуват, призовавам българите да разберат, че днес имаме исторически шанс да заздравим основите на нашата демократична и правова държава, най-силното оръжие, най-работещата институция на демократичната държава са изборите, каза още Плевнелиев. 

Никой не може да се изправи срещу народния глас и вот. Затова използвайте оръжието си, скъпи съграждани. Гласувайте, призова Росен Плевнелиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама