ЧЕРНО И БЯЛО


Г. Марков: Спасението е германският пример

11 7022 13.05.2013
Г. Марков: Спасението е германският пример
Георги Марков

Борисов се възхищава от Меркел, а Станишев - от Мартин Шулц. Те трябва да погледнат европейски и да разберат, че ако има следващи избори, ще се получи такова обществено недоволство, че няма да е от полза за т.нар. политическа класа.



В Германия, за да я спасят от кризата, християндемократи и социалдемократи направиха широка коалиция, казва в интервю за Труд историкът Георги Марков.

Не виждам как у нас ГЕРБ и БСП биха могли да направят управленска коалиция. А би трябвало, ако са истински, български държавници. Отзивите и в чуждите медии са, че България я очаква хаос, безвластие, задълбочаване на кризата и безработица. Според мен трябва да последваме германския призив.

Още повече, че Борисов се възхищава от Меркел, а Станишев - от Мартин Шулц. Те трябва да погледнат европейски и да разберат, че ако има следващи избори, ще се получи такова обществено недоволство, че няма да е от полза за т.нар. политическа класа. ГЕРБ и БСП трябва да преодолеят егото си и да разберат, че над партиите има национални интереси. Иначе хората отново ще излязат на улицата и ще викат: “Долу партиите!” Спасението е германският пример.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама