НОВИНИ


Марин Райков: Правителството е изпълнило ангажиментите си към изборите

11 4969 15.05.2013
Марин Райков: Правителството е изпълнило ангажиментите си към изборите

Премиерът Марин Райков се ангажира да реагира, ако досъдебното производство установи доказана вина от страна на служители на правителството по договора за отпечатване на бюлетините за парламентарните избори. В изявление пред медиите служебният премиер коментира днешната пресконференция на главния прокурор Сотир Цацаров относно акцията в склада на печатницата Мултипринт, където бяха намерени 350 хи



Премиерът подчерта, че е много важно да бъде изчистен въпросът с отговорността. По думите му е от съществено значение да бъде изчистен въпросът за това кой, на кой етап от установените нарушения носи съответна отговорност. Според него е важно да се дефинира степента на отговорност, за да бъдат разсеяни всякакви съмнения, че по някакъв начин някой умишлено е искал да повлияе на изборния процес.

„Стана ясно, че служебното правителство е изпълнило ангажиментите си съгласно съществуващото изборно законодателство", каза той.

 

По думите му главният прокурор е бил категоричен в констатацията, че правата на хората са били в определена степен нарушени в резултат от нарушаването на предизборното мълчание от някои медии, както и от факта, че това е послужило на някои политически лидери да се възползват от тези обстоятелства и на свой ред да извършат нарушение.

 

Райков каза, че очаква с нетърпение окончателното произнасяне на ЦИК по този въпрос и се надява това да стане максимално бързо.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама