НОВИНИ


Турски шофьори затвориха пътя на границата на Капитан Андреево от българска страна

14 5334 17.05.2013
Турски шофьори затвориха пътя на границата на Капитан Андреево от българска страна

Турски шофьори са застанали на пътя и не пропускат леки коли и автобиси, като турските шофьори са затворили пътя откъм българска страна.



При ГКПП "Капитан Андреево" турски шофьори са затворили пътя на българо-турската граница от българска страна и нарушават законодателство на Република България, съобщи „Фокус”, позовавайки се на Петко Ангелов зам.-председател на БАСАТ, и участник в протеста на ГКПП Капитан Андреево. Няма за какво да се вдигне блокадата, сега в момента има проблеми. 

"Никой не обръща внимание. Апелираме към полицията - да си влезе в ролята и да дойдат да ги затворят за 24 часа", заяви Ангелов. „Има малки болни деца, рейсове с деца, болни хора, случайни превози. Те не могат да нарушават българското законодателство и да спират движението и да се карат с полицаите. Държането им е недопустимо. Не обясняват защо го правят, мълчат. Да дойде полиция и да ги приберат, заяви Ангелов.

Превозвачите не са разговаряли с Министерството на транспорта и дирекция „Автомобилна администрация” днес. Той каза също, че всички останали шофьори на опашката от ТИР-ове проявяват разбиране към проблема.

По думите му - не възможно да преминават камионите през българо-гръцката граница, защото и там е затворено и е пълно с камиони.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама