НОВИНИ


Спират субсидията на депутатите номади

22 5924 20.05.2013
Спират субсидията на депутатите номади
Мая Манолова

В новия парламент спират кранчето на депутатите номади. Амбицията е да се прекрати практиката, при която субсидията следва народния избраник. Така, ако депутат напусне групата си, то държавното финансиране ще остава в партията, от която е избран.



Дневният ред на новия парламент ще се подрежда от гражданските организации. Идеята ще бъде разписана в новия правилник на депутатите. "Абсолютно задължително е и провеждането на извънредни разговори между кметовете и Народното събрание (НС) за подкрепа на общините и съгласуване на неотложни действия", заявява пред "Стандарт" червената юристка Мая Манолова. Тя е сред авторите на поправките. Идеята е да се сложи край на празната пленарна зала по време на парламентарен контрол.

От БСП ще настояват и за създаването на обществен юридически институт към НС, който да участва с предложения при писането на закони. "Така ще се повиши качеството на нормативните актове и дебатите по новите текстове ще станат прозрачни", обясни още Манолова. В института ще участват водещи юристи. Освен с парламента те ще работят активно и с правителството.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама