НОВИНИ


Тренчев: Опитват да вкарат синдикатите в политически сценарий

14 4955 20.05.2013
Тренчев: Опитват да вкарат синдикатите в политически сценарий
Константин Тренчев Булфото

Обществото наистина има нужда от лечение. Някои сили се опитват да вкарат синдиката в политическия сценарий.



Това коментира лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев пред бТВ.

"Имаме сведения, че някои достатъчно високи среди планират да намалят работата в някои централи и това ще изкара хиляди миньори на борсата. Коментира се подобен план и за АЕЦ "Козлодуй". Не е нормално в тази  икономическа обстановка да има хиляди съкратени", заяви Константин Тренчев.

Той поясни, че синдикатите все още не са предприели никакви стъпки, защото са минимален кредит на доверие и разчитат тези планове да не се осъществят.

Относно това кой се опитва да вкара синдикатите в политически сценарий, Тренчев изрази опасения, че ако синдикатите излязат на стачка може това да се използва политически.

Според Драгомир Драганов и в новия парламент ще има 20-30 депутати, които ще си кажат кога друг път ще ми се падне да бъда депутат и ще подкрепят следващото правителство. По думите му, напълно е възможно БСП, ДПС и "Атака" да управляват страната ни доста стабилно.

Константин Тренчев заяви, че циркът на политиците е голям. "Те са готови на всичко, дори и на коалиция с Далай Лама", добави синдикалистът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама