НОВИНИ


Eмил Кабаиванов: Нужно е обединение на десните

58 4962 20.05.2013
Eмил Кабаиванов: Нужно е обединение на десните
Емил Кабаиванов Булфото

Трябва да има обединение на десните партии у нас, защото сините избиратели останаха без представителство в парламента.



Това каза председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов пред „Фокус” в коментар на изборните резултати. Той увери, че неговата партия със сигурност няма да участва в консултации с БСП за сформирането на експертно правителство, в отговор на изразеното от левицата желание да водят разговори и с извънпарламентарните партии, сред които е и СДС.

Лидерът на Съюза на демократичните сили обяви, че не се е отказал от намеренията си да се оттегли от председателския пост, но няма да напусне десницата и ще остане като партиен член. „Това е морален акт и той не подлежи на съмнения или на промяна, защото председателят на една партия винаги носи най-голямата отговорност за провеждането на едни избори и най-вече за резултата от тях. Всеки резултат под 4 процента щеше да доведе до същото действие от моя страна”, увери Кабаиванов.

Той изрази разочарование, че призивът да се гласува за големите партии е довел до ситуацията в българския парламент да влязат само четири политически сили, а възможностите за сформиране на правителство да са сведени до минимум. Синият лидер предрече, че до две години ще бъдат проведени нови предсрочни парламентарни избори.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама