НОВИНИ


Заместник-директорът на ДАНС Димитър Йорданов подаде оставка

10 7998 23.05.2013
Заместник-директорът на ДАНС Димитър Йорданов подаде оставка
Булфото

"Един от скандалите по повод изтекли документи, а именно документите, разпространени с писмо на т.нар. „достойни прокурори” създаде грапавини в комуникацията между определени структури и това наложи не само моята намеса, но и всички тези институции да седнат да една маса и да обсъдим темата и да вземем общо решение”, добави Райков.


Той посочи, че е имал няколко срещи председателя на ДАНС Константин Казаков. "Той няколко пъти ми докладва устно и писмено становищата си по този случай. Не приех неговите доклади дотолкова, доколкото не бяха изцяло в съответствие със становището на прокуратурата. Казаков сподели с мен, че ДАНС не са в състояние да отхвърлят възможността тези документи да са изтегли от агенцията. Заместникът му Димитър Йорданов като ресорен заместник-ръководител на тази структура вследствие на разговор с мен прие да поеме цялата морална отговорност за този случай. В съответствие с това той подаде оставка и аз ще я приема”, посочи премиерът.

„Прокуратурата прие тази формула. Това е становището не само на министър-председателя, но и на прокуратурата в резултат на извършената проверка. Имаме съгласието на Цацаров да споделя това становище. Според мен това е окончателната развръзка на този неприятен казус”, каза още Марин Райков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама