НОВИНИ


Подпалиха колата на шефа на Слънчев бряг

7 5478 24.05.2013
Подпалиха колата на шефа на Слънчев бряг
Златко Димитров chernomorskifar.com

Запалиха джипа на шефа на Слънчев бряг и бивш зам-областен управител на Бургас Златко Димитров навръх бала на дъщеря му.



Служебният автомобил на изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД е пламнал снощи около 2.15 ч. на външен паркинг, близо до жилището на Златко Димитров в гр. Несебър. Самият Димитров е бил събуден от алармата, която се е задействала. Огънят се е разпространил изключително бързо и за секунди е обхванал целия автомобил. Чул се е силен гръм, докато колата е горяла. Пожарът е потушен от противопожарен автомобил на Териториалното звено на ПБЗН Несебър. По първоначални данни автомобилът е изгорял непоправимо.

Изгорялата кола е била преместена по-късно в двора на РУП Слънчев бряг, където се намира и в момента, съобщават от дружеството.

Запаленият автомобил на е “Киа Соренто”, на стойност около 45 000 лв. Колата е застрахована. Според Златко Димитров става въпрос за атентат, свързан със служебните му задължения. Това е планирано отдавна и цели психологически ефект на сплашване и отмъщение, защото точно днес Димитров празнува завършването на своята дъщеря-абитуриентка, която е отличничка, смятат неговите колеги.

Златко Димитров е изпълнителен директор на “Слънчев бряг” АД от година и половина, а преди това беше зам.-областен управител на Бургас, припомнят от Слънчев бряг АД.

Той е лидер на общинската организация на ГЕРБ в община Несебър, която спечели най-много гласове на приключилите избори. Откакто оглави ръководството на туристическия комплекс Димитров рязко се противопостави на дългогодишни криминални, рекетьорски и незаконни практики, съобщават от курорта.

Само за последната седмица Златко Димитров изпратил 2 остри сигнала до Прокуратурата (на вниманието на Главния прокурор Сотир Цацаров) и до МВР. В единия се иска спешна намеса на тези институции за премахване на незаконните сергии, магазини и обекти, тъй като това на практика е самоуправство върху държавни терени.

Последният сигнал на Димитров е за съмнения, че структури целят саботиране на туристическия сезон, създаване на хаос, конфликти и напрежение.

Преди около месец демонстративно /snd подпалени 5 павилиона, собственост на “Слънчев бряг” АД. Извършителите останаха неразкрити.

“Имам лошото усещане, че в Слънчев бряг и в българския туризъм се завръщат мутренските години на насилие, рекет и саморазправи. В сегашното състояние на безвластие някой иска да върне развитието ни назад във времето и да работи безконтролно, както е свикнал в престъпните времена.”, изказа опасенията си Златко Димитров. Той призовава органите на МВР да си свършат работата и да разкрият извършителите и поръчителите на престъпленията. Димитров не изключва, ако държавата не се намеси радикално, следващото посегателство да бъде физическо срещу него самия или негови близки.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама