НОВИНИ


Янев: За първи път след Освобождението София ще се управлява от турски депутати

16 5248 28.05.2013
Янев: За първи път след Освобождението София ще се управлява от турски депутати
Лидерът на РЗС Яне Янев Булфото

От Освобождението на България до днес за пръв път се избират депутати от Турция в София. Подобен прецедент никога не се е случвал и затова ние след като съберем подписи, ще ги представим на Конституционния съд.



Това каза Яне Янев пред журналисти, предаде „Фокус”. Той посочи, че от днес РЗС започва подписка в цяла София, като ще бъдат открити повече от 7 пункта на ключови места. Подписката е с мотото - „Без турски депутати в София” и ще бъде връчена на Конституционния съд на Република България.

Настояваме тогава, когато е заседанието за касирането на изборите, да бъде открито заседание на Конституционния съд, защото считаме, че от конституирането на самия съд до сега, най-важната обществена тема е именно днес и би следвало целият български народ да види конституционните съдии с тогите да се произнесат по толкова важен въпрос”, каза Янев.

„Нашата подписка е свързана основно с недоволството на страшно много софиянци, на които са им натрапени депутати, избрани в Чорлу, Ялова и други райони на Турция. Те не звучат като квартали на София”, заяви още Яне Янев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама